GYÓGYULÁSOM TÖRTÉNETE (Erős Gábor, Labdarúgó FIFA játékvezető asszisztens)

2014. augusztus 11., hétfő, 15:55

A betegségem kezdete

Erős Gábor vagyok és 42 éves vagy talán 3 !?

A lényeg, hogy egészséges és előre néző. Miért is vagyok 3 éves? A történet pontosan 2010 szeptember 02-ra nyúlik vissza, amikor rosszindulatú vesedaganatot diagnosztizáltak nálam. Számomra teljesen hihetetlen volt, hiszen életem egyik legnagyobb eseményén voltam túl. FIFA játékvezető asszisztensként részt vettem a 2010-es Labdarúgó Világbajnokságon Dél Afrikában ahol egészen az elődöntőig jutottunk. 

Mit tettem a gyógyulásért?
 Mondhatom mennyből a pokolba kerültem és akkor azt se tudtam mit csináljak. Furcsa volt számomra, hiszen egy egyszerű hasi fájdalom miatt mentem el orvoshoz, és mint később kiderült ez volt a szerencsém. Akkor, ha nem veszik időben észre talán most már nem is beszélhetnék a történetemről. Szerencsére a lehető legjobb kezekbe kerültem Dr. Fariborz Bagherihez aki több mint 1000 vesedaganatos műtétet végzett már el és az ország egyik legnagyobb bár számomra a legnagyobb urológusa Dr. Buzogány Istvánhoz.
Mi segített?
 A műtétre pontosan 2010. október 12-én került sor ahol a jobb vesémet a zsírszövetekkel együtt eltávolították. Az persze sokkoló volt, amikor a hét órán át tartó műtét után felébredtem az intenzíven. Bekatéterezve feküdtem az ágyon, lógott rólam ezerféle vezeték. S akkor eldöntöttem magamban, hogy rendben, mindent megpróbálok, ami csak az erőmből telik, mert az nem lehet, hogy ennyi volt, s most vége. Úgy fogtam fel, hogy nekem mostantól kezdve ez a legfontosabb mérkőzésem. Meg kell gyógyulnom, le kell győznöm a rákot
Milyen most az életem, hogy meggyógyultam, miért tartom fontosnak megosztani a történetemet?
 A műtét után 5 hónappal visszatérhettem a pályára és ez számomra nagyon fontos dolog volt. 5 évig évi 4 kontroll vizsgálaton kell részt vennem és utána már csak évi 2-szer a 10. évig. Az egyik kitűzött célom a példamutatás a hasonló sorsú embereknek, hogy nem szabad feladni és mindig pozitívan kell gondolkozni. A műtét után 8 hónappal a Bajnokok Ligája Döntőjén szerepelhettem a Wembley stadionban. A másik legfontosabb dolog, még amire szeretném az emberek figyelmét felhívni az pedig a megelőzés fontossága. Semmiből nem áll elmenni egy orvoshoz ha fájdalmat érez az ember. Nagyon sok betegség és baj megelőzhető ennek figyelembevételével. Sajnos 2011. decemberében újabb műtét következett , de szerencsére az akkor eltávolított ciszta nem volt rosszindulatú. Jelenleg aktívan élek és csak előre fele nézek hiszen még nincs vége, de nyerésre állok és ez a legfontosabb.

Értékelje

Ha tetszett, ossza meg!

Vissza a történetekhez

Szóljon hozzá!

Hozzászólások